Kort nieuws

Intel IDF: drones, vr, Arm-processoren en deep learning

Leestijd: 2 minuten

Op zijn jaarlijkse Developer Forum laat Intel zien welke richting het op wil na zijn reorganisatie waarbij het smartphones aan de kant schoof en desktopprocessoren bestempelde als ‘legacy’. De hoofdrol op de eerste dag ging naar ontwikkelbordjes voor iot- en drone-toepassingen, dieptecamera’s en Intels foundry-business. Met als belangrijkste stap dat klanten high-end Arm-processoren kunnen gebruiken als bouwblok in ontwerpen die ze op Intels toekomstige 10 nm-proces laten maken.

Het bedrijf zet dit jaar fors in op zijn Realsense-technologie voor camera’s die diepte kunnen waarnemen en daarmee de fysieke wereld interpreteren. Het bedrijf onthulde hiervoor verschillende ontwikkelkits. Ook toonde het Project Alloy, een referentieontwerp voor een zelfstandige vr-headset die Realsense gebruikt om de omgeving van de drager in kaart te brengen. Daardoor waarschuwt de headset voor obstakels en kunnen gebruikers onbelemmerd rondlopen. Ook kunnen de camera’s handbewegingen waarnemen zodat de gebruiker kan interacteren met de virtuele wereld.

Voor iot-toepassingen onthulde Intel het Joule-ontwikkelbordje – in navolging van de Galileo-, Edison- en Curie-bordjes van vorige edities. In tegenstelling tot deze voorgangers gaat Intel nu juist voor de high-end van het spectrum; de bordjes zijn voorzien van gigabytes ram, high-end grafische capaciteiten, wifi en bluetooth, snelle interfaces en opnieuw Realsense-camera’s. De prijs komt uit in de honderden euro’s.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content