Intel en Wind River kopen beiden mobiel-Linux-specialisten


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Intel neemt het Britse Openedhand over, een bedrijf dat werkt aan Linux-gebaseerde software voor mobiele platforms. Wind River koopt het Koreaanse Mizi Research, dat eveneens mobiliteitssoftware voor Linux-platforms ontwikkelt. Beide overgenomen bedrijven hebben de nodige ervaring in de industrie. Openedhand werkte onder meer voor Nokia, waar het ontwikkelde voor de Linux-gebaseerde internettabletten. Het bedrijf is vooral bekend van zijn embedded Poky Linux-distributie en de Matchbox-windowmanager. Mizi is lid van de Limo Foundation en rekent onder meer Samsung tot zijn klantenkring. Zijn software is terug te vinden in verschillende mobieltjes.

Openedhand schaafde voor Nokia verschillende Linux-software bij voor gebruik op internettabletten. Nu komt het bedrijf in handen van Intel.

Een groot verschil tussen de twee bedrijven is dat Openedhand zijn technologie beschikbaar maakt als open source, terwijl Mizi zijn software juist voor zichzelf houdt. Intel voegt Openedhand bij zijn open-sourceteam om aan zijn Moblin-platform te werken, een mobiel Linux-platform gebaseerd op de Atom-processor. De chipgigant zal de open-sourceprojecten van Openedhand blijven ondersteunen. Wind River zegt Mizi nodig te hebben omdat de markt steeds vaker naar Linux grijpt voor het bouwen van geavanceerde mobiele applicaties. Wind River telt 16 miljoen dollar neer voor Mizi. Wat Intel betaalt voor Openedhand is niet bekend.