Kort nieuws

Intel-cijfers vallen toch mee

Leestijd: 1 minuut

Intel heeft het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid van 11,1 miljard dollar. Dat is onder het minimum van de 11,2 miljard die het bedrijf bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers voorspelde, maar toch weer boven de 11,0 miljard waar het eind augustus voor waarschuwde. Vergeleken met een jaar gelden groeit de omzet met 18 procent. ’Intels resultaten voor het derde kwartaal zetten een record neer wat betreft omzet en operationeel inkomen‘, benadrukt CEO Paul Otellini. Netto hield het bedrijf 2,95 miljard dollar over.

Intel gaf de omzetwaarschuwing omdat het de verkopen in de pc-markt zag stagneren. Volgens Intel liet deze markt afgelopen kwartaal een groei zien van 3 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, net als het server-segment. Interessant is dat de Atom-lijn met 396 miljoen dollar 4 procent minder in het laatje bracht dan een kwartaal geleden.

Voor het komende kwartaal verwacht Intel weer een voorzichtige groei naar een omzet van 11,4 miljard dollar plus of min 400 miljoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content