Intel boekt recordjaar

Reading time: 1 minute

Author:

Intel heeft 2017 afgesloten met een recordomzet van 62,8 miljard dollar, een toename van acht procent tegenover 2016. De groeicijfers laten goed zien waar de vraag tegenwoordig zit: servers en het iot. De serverprocessoren brachten elf procent meer in het laatje (19,1 miljard), de vastestofopslag groeide zelfs met 37 procent (3,5 miljard), terwijl de iot-producten een toename zagen van 20 procent (3,2 miljard). Met fpga’s haalde Intel 14 procent meer op dan vorig jaar: 1,9 miljard dollar.

Maar ook de traditionele melkkoe van de pc-processortak, die de laatste jaren onder druk staat, deden het opvallend goed met een groei van drie procent naar 34 miljard dollar. Overigens zitten ook de lte-modems voor smartphones in deze tak.

Aan het begin van 2018 kwam ‘s werelds grootste chipbedrijf in een kwaad daglicht te staan door de onthulling van de Meltdown- en Spectre-kwetsbaarheden in veel moderne processoren. Alhoewel Intel niet de enige is die hier gevoelig voor is, heeft het bedrijf wel de publieke opinie tegen. Toch lijkt het zich daar weinig zorgen over te maken: Intel zegt wel rechtszaken te verwachten het aankomende jaar, maar tegelijk ook een verdere omzetgroei naar 65 miljard dollar.