Kort nieuws

‘Intel blijft op Altera azen’

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Volgens Reuters heeft Intel nog steeds interesse in fpga-maker Altera en zou het kunnen overgaan tot een vijandige overname, maar is tot 1 juni een ‘wapenstilstand’ van kracht tussen beide bedrijven. Eind maart lekte het gerucht naar buiten dat de twee bedrijven onderhandelden over een overname. Chipzilla zou 54 dollar per aandeel hebben geboden, wat neerkomt op 15 miljard dollar in totaal. Altera zou dit bod echter te laag hebben gevonden. Tot ongenoegen van de aandeelhouders, die wel wat in de prijs zagen.

Reuters meldt nu dat Intel aanvankelijk een hoger bod voor Altera in gedachten had van 58 dollar, maar dat het dit naar beneden bijstelde nadat het de boeken had ingekeken. Intel mocht die cijfers inzien onder voorwaarde dat het tot juni niet in het openbaar over de zaak zou praten. De optie bestaat dus dat Intel volgende maand direct naar de aandeelhouders van Altera stapt met zijn bod.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content