Tools&Toys

Integrity Secure Virtualisation kan overweg met Arm Trustzone

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De virtualisatieoplossing van Green Hills, Integrity Secure Virtualisation (ISV), is uitgerust met ondersteuning voor de Trustzone-technologie die Arm in zijn applicatieprocessoren stopt. Trustzone biedt hardwareondersteuning voor het beveiligd opdelen van een processorcore in meerdere virtuele kernen. Onder meer de ARM1176JZF-S-, Cortex-A8- en Cortex-A9-processoren hebben Trustzone ingebouwd.

ISV borduurt voort op het Integrity-RTos dat gecertificeerd is volgens EAL6+ High Robustness. De hypervisor doet daarom evengoed dienst als RTos, waardoor zowel besturingssystemen als Linux of Windows CE te draaien zijn als missiekritieke Integrity-applicaties. De software gebruikt bronbeheer en -beschermingscapaciteiten en de MMU van de Arm-processoren om de beveiligde zone in ’metazones‘ op te delen. ISV bevat een communicatie-interface waarmee diensten in de beveiligde zone zijn aan te spreken. Het ondersteunt zowel volledige als paravirtualisatie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content