Integratie PFHTS en Point-One compleet

Reading time: 1 minute

Author:

Het Programme for High-Tech Systems (PFHTS) en Point-One zijn sinds 10 oktober officieel één organisatie. Ze gaan samen door onder de naam Point-One die ’grotere internationale bekendheid‘ geniet. Naast nano-elektronica en embedded systemen behoort nu dus ook mechatronica tot de speerpunten van het researchprogramma.

De afgeronde fusie werd gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van Point-One afgelopen vrijdag. Circa tweehonderd ondernemers en andere beslissers bezochten de bijeenkomst, die tevens kon worden aangemerkt als een soort eerste algemene ledenvergadering. Point-One heeft zich namelijk hervormd tot een vereniging waarvan hightechbedrijven per direct lid kunnen worden. ’Deze structuur garandeert meer transparantie en een duidelijke inbreng van alle stakeholders‘, aldus voorzitter Roel Kramer. De overheid heeft aangestuurd op de bestuurlijke vernieuwing, mogelijk om critici de mond te snoeren die Point-One aanmerken als belangenbehartiger van grote OEM‘s.

Point-One zit nu in een overgangsperiode met een tijdelijk bestuur, maar uiteindelijk kunnen de leden afgevaardigden kiezen en het budget goedkeuren. Daarbij is er wel onderscheid gemaakt tussen vier categorieën leden, van kleine MKB‘er tot grote OEM. Die laatste categorie krijgt meer bestuurszetels dan de overige drie. De eerste echte algemene ledenvergadering is gepland op 18 december.