Instrumentatieversterker Microchip biedt kalibratie op chip

Reading time: 1 minute

Author:

Microchip kondigt zijn eerste instrumentatieversterker aan. De MCP6N11 gebruikt de MCal-technologie van de fabrikant. Deze combineert een kalibratieschakeling op chip voor het realiseren van een lage initiële offsetspanning met een methode om de offsetdrift te onderdrukken, wat resulteert in een hogere nauwkeurigheid over tijd en temperatuur. Typische toepassingen zijn instrumentatie en signaalconditionering in consumenten-, industriële en medische producten.

De MCP6N11 heeft een gainbandbreedte van 500 kHz, maar door de toegepaste laagvermogen-CMos-technologie toch een laag energieverbruik. Voor een nog grotere stroombesparing heeft de chip een speciale afschakelpin. Door de lage voedingsspanning van 1,8 V gaan twee batterijen van 1,5 V langer mee dan gebruikelijk, waarbij de rail-to-rail-niveaus van ingang en uitgang de werking over het volledige bereik mogelijk maken, zelfs bij lage spanningen.

De MCP6N11 is verkrijgbaar in een 8-pins SOIC-behuizing en in een TDFN-verpakking van twee bij drie millimeter. Microchip heeft ook een bijbehorend referentieontwerp beschikbaar.