Technieuws

Institute of Medical Physics versnelt visualisaties met Cell BE

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Institute of Medical Physics (IMP) van de Friedrich-Alexander Universeit in het Duitse Erlangen en Mercury Computer Systems uit de VS gaan realtime visualisatietoepassingen voor medische apparatuur ontwikkelen met de Cell-processor. De initiatiefnemers denken dat de Cell Broadband Engine bij uitstek geschikt is voor dergelijke toepassingen. Het reconstrueren van beelden bij CT- en Pet-scanners vraagt aanzienlijke rekenkracht en de hoeveelheid data neemt sterk toe naarmate de apparaten geavanceerder worden. De Cell-processor heeft naast een algemene PowerPC-kern acht parallelle 128 bit SIMD Risc-processoren en kan daarmee berekeningen gelijktijdig op een aanzienlijke hoeveelheid data uitvoeren.

’Met Cell-technologie worden geavanceerde benaderingen, die veel rekenkracht vragen, mogelijk in de dagelijkse routine‘, zegt Marc Kachelriess, professor medische beeldvorming bij IMP. ’Analytische en statistische CT-reconstructiealgoritmes die verbeterde beeldkwaliteit toestaan en ondertussen de blootstelling aan röntgenstraling van de patiënt zo laag mogelijk houden, kunnen op een Cell BE-gebaseerd platform gebaseerd worden.‘ De initiatiefnemers claimen dat ze een CT-visualisatietoepassing met een factor honderd wisten te versnellen met de Cell BE.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content