Kort nieuws

Inside neemt Nederlandse beveiligingsexperts over van Apple

Leestijd: 1 minuut

Met het Franse Inside Secure heeft de deels Nederlandse Embedded Security Solutions-tak (ESS) van Authentec een nieuw tehuis gevonden. Het Amerikaanse moederbedrijf kwam afgelopen zomer in handen van Apple, maar dat doet de ESS-tak nu van de hand voor 38 tot 48 miljoen dollar. Met ESS koopt Inside 79 specialisten en een portfolio aan software en chipontwerpen op het gebied van beveiliging, die volgens de beveiligingsgigant complementair zijn aan zijn eigen producten.

Embedded Security Solutions richt zich op het beveiligen van content en mobiele toepassingen. Het heeft verschillende softwaretoolkits voor het beveiligen van verbindingen en voor digital rights management en chipontwerpen voor beveiligingscoprocessoren in netwerktoepassingen.

De business is feitelijk de voortzetting van de Nederlandse tak van Safenet. In het voorjaar van 2010 telde Authentec hier 8,5 miljoen dollar voor neer. De werknemers zijn gevestigd in Amsterdam, Vught, Helsinki, Azië en de VS. De businesslijn rekent onder meer Alcatel-Lucent, Cisco, HBO, LG, Motorola, Nokia, Samsung en TI tot zijn klantenkring en boekte vorig jaar een omzet van ruim 25 miljoen dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content