Inside komt met concurrerende NFC-stack voor Android

Reading time: 1 minute

Author:

Inside Secure brengt eind deze maand de port van zijn open-source NFC-stack voor Android uit, die de concurrentie moet aangaan met de NFC-software die standaard in Android Gingerbread (2.3) ingebouwd zit. Volgens Inside is zijn Open NFC-software veel hardwareonafhankelijker dan de standaard NFC-stack. De software gebruikt alleen een relatief kleine aparte hardwareabstractielaag, wat porten naar andere hardware eenvoudig maakt. De officiële Android-NFC-stack bevat hardwarespecifieke code door alle lagen heen, stelt Inside.

Open NFC ondersteunt NFC op verschillende niveaus, van RF-beheer tot NFC Forum-tagafhandeling, peer-to-peer-communicatie, Bluetooth- en WLan-pairing, interacties met de sim en secure elements via het single-wire protocol, en compatibiliteit met smartcards en RFID-tags gebaseerd op Felica, Mifare en Iso 14443.

De stack is beschikbaar onder de Apache-licentie versie 2.0 en vanaf eind februari gratis te downloaden vanaf Inside‘s website. Open NFC is niet compatibel met Androids eigen NFC-laag.