Innovatietool Implementation IQ breidt uit naar agro&food

Reading time: 1 minute

Author:

Implementation IQ heeft zijn tool om innovaties op hun slagingskans te beoordelen geschikt gemaakt voor de agro&food-sector. Het gereedschap was oorspronkelijk ontwikkeld voor de medische-technologiesector, maar de provincie Flevoland vond het ook een interessant middel voor de sectoren die hierop aansluiten. Vorig jaar maakte Implementation IQ de tool op verzoek van de provincie al geschikt voor de levenswetenschappen.

De tool, Implementation Analyzer, werd in 2012 ontwikkeld omdat het vermarkten van een innovatief idee in de medische markt vaak strandt door onvoorziene omstandigheden of partijen. Met het gereedschap kan een betrokkene alle partijen en hindernissen in kaart brengen en zich hierop voorbereiden.

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) gebruikt de nieuwe versie van Implementation Analyzer om aanvragen voor ondersteuning te beoordelen en te sturen. CAH Vilentum, de landbouwhogeschool in Dronten, zet de tool in om ondernemende studenten te helpen bij het vermarkten van uitvindingen.