Kort nieuws

Ingenieursbureau Braincenter Zuid failliet

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vier werknemers van ingenieursbureau Braincenter hebben faillissement aangevraagd voor de Eindhovense vestiging omdat het gestopt is met uitbetalen van salarissen. Dat meldt Eindhovens Dagblad. Braincenter Zuid zit in het Assembléon-gebouw op De Run en detacheert hoogopgeleide technici aan de hightechbedrijven in de omgeving, waaronder ASML, Fei en Océ. Er werken zo‘n vijftig mensen. Braincenter noch de curator willen commentaar geven.

Het bedrijf ontstond in 2006 als bedrijf van 120 man door een fusie van Basic Engineering en de PTE-afdeling van LG Philips. In 2007 kwamen daar nog eens zestig werknemers bij door de overname van Philips Dap Equipment Engineering Drachten. Het bedrijf heeft twee takken: Braincenter Zuid in Eindhoven en Braincenter Noord in Drachten. Alleen voor de Zuid-divisie is faillissement aangevraagd. Deze afdeling heeft ook nog een vestiging in Sittard. In totaal telt Braincenter ruim tweehonderd medewerkers, meldt het op zijn website.

Volgens ED wordt er gezocht naar de mogelijkheden voor een doorstart.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content