Ingebouwde sim vereenvoudigt M2M via mobiel netwerk

Reading time: 1 minute

Author:

De GSM Association is gestart met een werkgroep voor simtechnologie die kan worden ingebouwd in een device, in tegenstelling tot de variant die nu op een kaartje huist. De module moet geprogrammeerd en op afstand geactiveerd kunnen worden. De technologie is bedoeld voor het op grote schaal inbouwen van datacommunicatie in apparatuur en moet machine-to-machine-communicatie (M2M) via mobiele netwerken eenvoudiger maken.

De Subscriber Identity Module (sim) bevat in mobiele telefoons de identificatiegegevens voor de communicatie op een mobiel netwerk. Momenteel zijn sims gebonden aan de providers van het netwerk. In het nieuwe voorstel zal dat niet langer het geval zijn; de sims worden dan gebonden aan een apparaat en kunnen worden geprogrammeerd voor verschillende netwerken en functies. Dat maakt het eenvoudiger om bijvoorbeeld een machinepark op grote schaal om te schakelen naar een andere operator. In het huidige scenario zouden alle simkaartjes handmatig moeten worden vervangen.

De werkgroep bestaat uit een aantal grote telecomproviders en zal nauw samenwerken met simfabrikanten. In januari willen de leden de wensen van de markt in kaart hebben gebracht. In 2012 moeten de eerste devices verschijnen.