Kort nieuws

Infineon splitst kledingelektronica af

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Interactive Wear is de nieuwe spin-off van Infineon Technologies. In de managementbuy-out, die deze maand werd afgerond, komen alle activiteiten die zich richten op de integratie van elektronische bouwstenen en systemen in textiel. De Duitse chipfabrikant reorganiseert en concentreert zich op kernactiviteiten. Financiële details heeft het bedrijf niet bekendgemaakt.

Interactive Wear richt zich naast advies ook op ontwikkelingsprojecten en het ontwerp van kant-en-klare ontwerpen voor de massamarkt. Naast trendy kleding zijn de doelmarkten gezondheid, sport en veiligheidskleding. Infineons voormalige hoofd Engineering voor wearable electronics Markus Strecker is nu CTO bij Interactive Wear. Volgens chief executive officer Andreas Röpert ziet de markt voor kleding met elektronica er veelbelovend uit. ’Verschillende analisten schatten de omzet over drie jaar op 1 miljard dolar.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content