Kort nieuws

Infineon-divisie voor bedrade systemen op eigen benen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Infineon doet zijn Wireline Communications-divisie (WLC) over aan een partner van de Amerikaanse investeerder Golden Gate Capital, die de activiteit verzelfstandigt. De verkoop levert de kwakkelende Duitse chipmaker 250 miljoen euro op. De afgestoten afdeling maakt halfgeleiderproducten voor bedrade communicatie, bijvoorbeeld in internetmodems en vaste telefoons.

’WLC is goed gepositioneerd om op eigen benen te staan. Met de financiële ondersteuning van Golden Gate Capital kunnen we blijven inzetten op innovatieve breedbandproducten. Daarmee kunnen we blijven profiteren van de groei in die markt‘, aldus Christian Wolff, jarenlang divisiedirecteur en nu beoogd CEO van de verzelfstandigde activiteit.

Alle kantoren, ontwikkelprojecten en producten gaan over, net als ongeveer achthonderd patentfamilies. Van de WLC-werknemers gaan er circa zeshonderd mee naar het nieuwe bedrijf. Daarnaast verhuizen driehonderd krachten die vanuit de centrale Infineon-organisatie al werkten voor het onderdeel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content