Kort nieuws

Infineon aan kop in secure elements voor NFC

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Infineon claimt in een persbericht het martkleiderschap in beveiligingschips voor NFC, met een wereldwijd marktaandeel van 51,5 procent in NFC-microcontrollers. NXP‘s marktaandeel komt neer 31,8 procent. Het Duitse bedrijf baseert zich voor die cijfers op een recent rapport van IMS Research over de NFC-markt. Zijn microcontrollers zijn volgens Infineon ingebakken in het merendeel van de smartphones met NFC en vormen daarmee de basis voor onder meer mobiele betalingen.

Er is echter wel een kanttekening te plaatsen bij deze claim, zo zegt Don Tait van IMS. De cijfers betreffen namelijk specifiek de secure elements, de beveiligde IC‘s waar de NFC-applicaties zijn opgeslagen. Deze kunnen direct worden ingebouwd in een telefoon of via een simkaart of microSD-kaart worden toegevoegd – de locatie dicteert welke partijen de applicatie kunnen leveren.

Naast secure elements is er om een functionerend NFC-systeem te maken ook een modemfront-end nodig, een controller-IC met antenne. Dit front-end wisselt informatie uit met de secure elements. Voor deze componenten valt het ranglijstje anders uit: marktleiders hier zijn NXP en het Franse Inside Secure.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content