Inewit krijgt opnieuw geldinjectie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Mechelse bedrijf voor domoticatechnologie Inewit heeft 2,05 miljoen euro opgehaald in een tweede financieringsronde. De Leuvense investeerder Quest for Growth brengt 750 duizend euro in. Ook het management en de eerdere geldschieters Big Bang Ventures en Allegro Investment Fund doen een duit in het zakje. Katrin Geyskens van Quest for Growth neemt als waarnemer plaats in de raad van bestuur.

Inewit gooide onlangs op de Mobile World Congress in Barcelona hoge ogen met zijn slimme huisbewakingssysteem Viu. De nieuwe financiële injectie moet bijdragen aan de eerste productie van deze intelligente plug-and-play camera. Ook zal Inewit het geld gebruiken om zijn verkoopafdeling uit te breiden. De Mechelaren hebben voet aan de grond op de Franse en Zuid-Afrikaanse markt. Ook ligt er een distributieovereenkomst met Southwing voor de VS en Rusland.

CEO Koen Faes en CTO Paul Mortelmans stonden in 2005 samen aan de wieg van Inewit. Vanuit consumenten en kleine bedrijven is er een groeiende vraag naar direct beschikbare video. Tegelijk willen mobiele operators hun hoge investeringen in 3G terug te verdienen. Inewit mikt op beveiliging van huizen en kantoren, en het draadloos doorsturen van live videobeelden naar een standaard gsm, pc of PDA in een huiselijke omgeving.