Academica

Industrieel Ontwerpen in Eindhoven en Twente komen tot wasdom

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Een internationale visitatiecommissie is tevreden met de in 2001 opgerichte opleidingen Industrieel Ontwerpen aan de universiteiten van Eindhoven en Twente. Over de Brabantse opleiding is de commissie, onder leiding van Philips Design-vicepresident André Rotte, zelfs vol lof. De commissie karakteriseerde de opleiding als een uniek onderwijsconcept met een unieke inhoud, waarin onderwijs en onderzoek op inspirerende wijze verweven zijn. De ploeg tipte de universiteit om eens na te gaan denken over een topmaster. Wel moet de studie meer internationaal gaan uitdragen wat ze te bieden heeft.

Over de Twentse opleiding zei de commissie dat deze klaar is voor de volgende stap. De beoordelers waren onder de indruk van de motivatie en het enthousiasme van de staf en docenten, maar er ontbreekt een duidelijke focus. Het advies luidt daarom om deze te kiezen op basis van een wetenschappelijk programma.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content