‘India wordt een Philips-hub’


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Philips wil India een meer centrale plek geven in productie en ontwikkeling. Volgens Gottfried Dutiné, lid van Philips‘ raad van bestuur, werkt het management aan een langlopend plan om de activiteiten in het Zuid-Aziatische land uit te breiden. Hij zegt dat in de Indiase krant Economic Times.

Eerder had Philips-CFO Pierre-Jean Savignon er al op gewezen dat opkomende markten als Brazilië en India aan belang winnen. Zij doen het tijdens de recessie beter dan de Westerse afzetgebieden. Mede daarom wil Philips er terrein veroveren.

De uitbreiding betreft alle drie de divisies Healthcare, Lifestyle en Lighting, die overigens alle drie al in zekere mate aanwezig waren in India. Philips heeft er het afgelopen jaar twee medische bedrijven gekocht, Meditronics en Alpha X-Ray, en volgens Dutiné zitten er nog meer aankopen in de pijplijn. Onlangs is er ontwikkelcentrum voor Lighting opgezet en de Philips-campus in Bangalore levert al geruime tijd embedded software.