Personen en bedrijven

Incas3 beloond voor Canadese activiteiten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel (NCCC) heeft zijn Business of the Year Award toegekend aan Incas3. De NCCC looft de prijs uit aan Canadese bedrijven actief in Nederland of Nederlandse bedrijven actief in Canada die substantieel bijdragen aan de businessontwikkeling en economie van beide landen. Eerdere winnaars zijn onder meer Teledyne Dalsa, Shell en Research in Motion (Blackberry). ’Het is zeer indrukwekkend om te zien dat Incas3 sinds zijn ontstaan in 2008 twee start-ups heeft opgezet en daarmee innovatie stimuleert en de economische potentie in de provincie Saskatchewan versterkt‘, aldus het juryrapport.

Thema van dit jaar was ’Innovatie & energie‘. De samenwerking van Incas3 met zijn Canadese partner PTRC sluit hier naadloos op aan: hightech sensorsystemen ontwikkelen die ondergrondse oliereservoirs in kaart kunnen brengen om de productie te verhogen en tegelijkertijd de milieu-impact te verlagen. Een van de twee Canadese start-ups werkt aan een vernieuwende methode om de kwaliteit van (afval)water te monitoren door met behulp van een sensornetwerk afwijkingen van de standaard waarden op te sporen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content