Kort nieuws

Imtech winkelt weer in Zweden

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Imtech heeft zijn positie in Zweden verder versterkt met twee overnames. Het gaat om het elektrotechnische bedrijf Fagersta Industri EL (FIEL) en de werktuigbouwkundig specialist VVS Montage i Dalarna, beide actief in het zuidelijke middengebied van het land. Exacte overnamebedragen heeft Imtech niet bekendgemaakt, behalve dat het vijf keer de Ebita in contanten betaalt. Hier krijgt het in totaal ongeveer vijf miljoen euro aan jaaromzet en veertig vakmensen voor terug.

FIEL is met name werkzaam in Fagersta en omgeving. Het levert diensten op gebieden als alarm, datatransmissie, midden- en zwakstroom, monitoring en control, en telecommunicatie, aan industriële klanten als Atlas Copco, Componenta, Seco Tools, Solar en Uponor. VVS heeft vestigingen in Börlänge, het centrum van de mijnregio, en Stockholm. Het bedrijf voert specialistische industriële werkzaamheden uit, waaronder industrial piping in complexe technische infrastructuren bij klanten als ABB en Outokumpu Stainless. Daarnaast is het actief in de gebouwenmarkt, waar het ziekenhuizen, de regionale overheid en bouwers als Skansa en Veldekke bedient.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content