Kort nieuws

Imtech verdiept Agile-samenwerking met Erik Philippus

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Architectuurspecialist Erik Philippus en zijn bedrijf Improvement gaan Imtech ICT helpen bij de opleiding en begeleiding van Agile-architecten en -engineers. Met de samenwerking wil de technisch dienstverlener zijn softwarekwaliteit op een hoger peil brengen, zowel in de eigen projecten als bij klanten. De Agile-masterclass die Philippus van oktober tot maart verzorgde voor Imtech is zo goed bevallen dat er binnenkort nog twee klassen van start gaan, een met twaalf architecten en een met twaalf softwareontwikkelaars van de dienstverlener. Daarnaast biedt Philippus ondersteuning aan het architectuurexpertisecentrum dat Imtech dit jaar heeft opgezet voor interne en externe projecten.

Naast algemene masterclasses met open inschrijving biedt Improvement maatwerkpakketten voor bedrijven. Op verzoek van Imtech ICT heeft hij quality-driven engineering toegevoegd. ’Agile focust tot nu toe vrijwel uitsluitend op het ontwikkelproces‘, licht hij toe. ’Ontwikkelkosten zijn echter maar een klein deel van de totale kosten. Problemen in het veld zijn vaak terug te voeren op tekortschietende productkwaliteit. Daarom is het zo belangrijk om de cruciale kwaliteitsaspecten vast te leggen in de architectuur – en met een Agile-aanpak zijn die vervolgens prima te borgen. Pas dan krijg je agility in het proces én het product. In de Agile-werkwijze zie ik een uitgelezen mogelijkheid om daadwerkelijk quality-driven engineering te bedrijven. Dat is de reden dat softwarekwaliteit een centrale rol speelt in de masterclass.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content