Kort nieuws

Imtech realiseert technische installatie in tunnel onder Maastricht

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Imtech heeft voor ruim 43 miljoen euro aan verkeerstechnische opdrachten in de wacht gesleept. In de nieuwe tunnel die de A2 straks onder Maastricht door voert, neemt de dienstverlener samen met Ballast Nedam en Strukton het ontwerp en de realisatie van alle installaties voor zijn rekening, inclusief de complete besturing, bediening en bewaking. Het 2,3 kilometer lange bouwwerk is de eerste Nederlandse dubbeldekker met vier buizen: twee boven en twee onder, elk met twee rijstroken. Bij de inrichting zullen de partners als eerste de nieuwe Nederlandse tunnelstandaard volgen.

Voor een snelweg bij Stockholm gaat Imtech een verkeersmanagementsysteem implementeren en ongeveer tweehonderd volledig geautomatiseerde informatieborden plaatsen. Aan Moskou mag het evenzoveel hightech verkeersregelaars leveren. Uit Dublin en Kopenhagen heeft het orders ontvangen om de bestaande verkeerstechnische infrastructuur te onderhouden en uit te breiden met nieuwe hightech systemen, onder meer voor de luchthaven en een brug in de Ierse hoofdstad en een aantal Deense kruispunten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content