Kort nieuws

Imtech ontkent financiële problemen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Imtech timmert met een risicovolle strategie aan de weg in Duitsland. Dat concludeert ABN Amro in een rapport over het bedrijf, meldt het Financieele Dagblad. Sinds 2010 zou de dienstverlener de betalingsvoorwaarden steeds verder hebben versoepeld om Duitse klanten te winnen. ’Doordat er wel euro‘s omzet worden geboekt, maar het geld niet daadwerkelijk allemaal binnenkomt, is Imtech meer dan 6,5 procent van zijn balanstotaal kwijt aan werkkapitaal, meer dan zijn eigen maximum‘, schrijft FD. Het is zelfs zo, stelt de krant op basis van het rapport, dat het bedrijf in financiële problemen kan komen als een van zijn klanten een rekening niet of nog later voldoet.

Imtech spreekt de berichtgeving tegen. ’Onze financiële positie is stabiel‘, verklaart CEO René van der Bruggen in een herbevestiging van de tradingupdate voor het derde kwartaal. ’De financiële ratio, die is gebaseerd op de gemiddelde nettorentedragende schuld gedeeld door de Ebitda, blijft binnen de met financiers overeengekomen convenanten: de afgesproken ratio bedraagt 3,0; in de eerste helft van 2012 kwam zij uit op 1,9. De werkkapitaaldoelstelling als percentage van de opbrengsten blijft ongewijzigd tussen 6 en 6,5 procent op jaareinde.‘ Om daaraan toe te voegen dat zijn bedrijf over voldoende financiële middelen om verder te kunnen groeien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content