Kort nieuws

Imtech dieper in het rood

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De problemen in Duitsland en Polen hebben Imtech verder richting de afgrond geduwd. Het afgelopen halfjaar zette de technisch dienstverlener uit Gouda 2,2 miljard euro om, zo’n twaalf procent minder dan in dezelfde periode van 2013. Onder de streep zakte het bedrijf dieper in het rood: van 231 miljoen naar 302 miljoen in de min. De orderintake daalde jaar op jaar met veertien procent tot 1,1 miljard euro. De schuldenberg kromp wel, van 1,2 miljard in de eerste helft van 2013 naar 1,0 miljard het afgelopen halfjaar.

In een poging het tij te keren en weer winstgevend te worden, wil Imtech 750 banen schrappen, waarvan zo’n 370 in Nederland. Het gaat vooral om ondersteunende functies. Daarnaast verkoopt het bedrijf zijn ICT-divisie en wil het via een claimemissie zeshonderd miljoen euro ophalen om zijn schuld te verkleinen. Conform nieuwe afspraken met zijn geldschieters moet het medio volgend jaar netto vierhonderd miljoen hebben afgelost. Ten slotte gaat de in opspraak geraakte Zwitserse dochter Fritz & Macziol in de nabije toekomst geheel dicht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content