Kort nieuws

Imtech bouwt oplaadnetwerk voor elektrische Toyota’s

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Imtech gaat in Nederland een netwerk van intelligente oplaadpunten aanleggen voor elektrische Toyota‘s. De technisch dienstverlener verwacht dit jaar tussen de 1300 en 2500 enkele laadpalen te plaatsen bij bezitters van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid thuis en 117 dubbele bij dealers van het Japanse automerk. Het netwerk maakt deel uit van Toyota‘s oplaadservice, die is inbegrepen bij de aanschaf van een nieuwe hybride. Opdrachtgever is The New Motion, aanbieder van laadproducten en partner van Toyota-importeur Louwman & Parqui voor de uitrol van de oplaadinfrastructuur in Nederland.

De technici van Imtech leggen de oplaadpunten aan op het eigen terrein van de berijder of op een openbare plaats na toestemming van de gemeente en/of eigenaar van de grond. De laadpalen registreren precies de laadtijden en -tijdstippen, zodat de autobezitter zelf een administratie kan bijhouden, bijvoorbeeld voor (declaratie bij) werkgever of fiscus. Een eigen managementsysteem van Imtech verzorgt de coördinatie en de dataregistratieprocessen.

’De Europese markt voor intelligente infrastructuren staat aan de vooravond van meerdere initiatieven‘, aldus Imtech-CEO René van der Bruggen. ’Een ervan is het aanleggen van merkgerelateerde netwerken voor rijders en dealers. Hiermee kunnen automerken hun service aanzienlijk vergroten en wordt een belangrijke ’drempel‘ om over te gaan tot aanschaf van elektrisch of hybride auto‘s weggenomen. Deze opdracht vormt een prima referentie voor andere automerken.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content