Kort nieuws

Implementation-IQ-tooling voor medische uitvinders beschikbaar

Leestijd: 1 minuut

Implementation-IQ heeft zijn methodologie om medische innovaties voor te bereiden op een praktijkuitvoering samen met een aantal partners ondergebracht in het Healthcare Innovation Portal (Hip). Medische uitvinders kunnen hier terecht voor begeleiding van het productontwikkelingstraject via consultancy en Implementation-IQ‘s software. Daarnaast heeft het Hip banden met investeerders om innovaties bij hen onder de aandacht te brengen.

Vaak blijkt het lastig om nieuwe methodes of technologieën in de gezondheidszorg uit te laten groeien tot een product, onder meer door het grote aantal partijen dat hierbij betrokkenen is en de gecompliceerde geldstromen. Het Hip helpt om dit speelveld in kaart te brengen en de uitvinding hierop voor te bereiden.

Het platform biedt een gratis quickscan. Voor uitgebreide begeleiding gedurende het implementatietraject moet betaald worden. De initiatiefnemers van het Hip zijn naast Implementation-IQ de investeringstak van CZ CBusinez, Healthcare Innovations, Oost NV en het Reshape & Innovation Center van de Radboud Universiteit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content