Kort nieuws

Imec verdacht van vernietiging bewijs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse MRT en een aantal aanklagers beschuldigen Imec ervan bewust bewijs te hebben achtergehouden en te hebben vernietigd in een langlopend geschil over het eigendom van een opto-elektronische technologie. Ze hebben een nieuw proces bij de rechter aangevraagd.

De aanklagers willen een nieuwe uitspraak omdat Imec in de oorspronkelijke rechtzaak onder ede heeft toegegeven dat het back-ups met bewijs heeft vernietigd. Dit zou gebeurd zijn nadat het geding begon in 2002, maar het kwam pas twee dagen voor de zitting naar buiten. ’Imec had de juridische plicht om relevant bewijs direct bij het begin van de rechtszaak naar buiten te brengen‘, zegt Jeroen Van Cauwelaert van MRT in EE Times. ’Wij vinden dat dit een nieuw proces rechtvaardigt zodat een jury een eerlijke uitspraak kan doen met alle beschikbare informatie.‘

In het geschil claimden de aanklagers dat zij een miljoenenschade hebben opgelopen door verkeerde voorlichting over de marktrijpheid van de technologie. Volgens EE Times gaat het conflict over Photonlink, waarmee het mogelijk is om CMos-chips te verbinden via fiberbundels van vijfduizend kanalen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content