Achtergrond

‘Imec trekt Vlaamse economie niet’

Leestijd: 10 minuten

De kritiek op hun consortium in het Trends-artikel is uit zijn verband gerukt, vinden bestuurders Gilbert Declerck en Ludo Deferm van Imec. Zij zien – ook in het post-CMos-tijdperk – een zonnige toekomst voor Imec weggelegd. De Vlaamse economie kan daar weldegelijk van profiteren. Alleen het creëren van spin-offs blijft een heikel punt, maar ’we doen ons best‘. 

’Laat ik voorop stellen, het Trends-artikel is best goed. Op de kwalificaties ’pareltje‘ en ’nanotechnologisch bedevaartsoord‘ in de eerste alinea kunnen we natuurlijk alleen maar trots zijn. De journalist Leijnse heeft bovendien zijn huiswerk goed gedaan en veel ter zake kundige mensen gesproken‘, zegt CEO Gilbert Declerck van Imec sportief. Hij is minder te spreken over de kop van het artikel, alsmede de tussenkoppen. ’Die zijn erg tendentieus. Bij het lezen van sommige tussenkoppen fronste ik echt de wenkbrauwen. In de tekst bleek de auteur overigens de zaken in veel gevallen heel wat genuanceerder opgeschreven te hebben. Toch zijn enkele quotes uit hun verband gerukt.‘

Declerck is ook niet enthousiast over een aantal kritische noten die Leijnse bij het Leuvense onderzoeksconsortium plaatst. Die snijden volgens hem eigenlijk geen van allen hout. De topman zat er zo mee in zijn maag dat hij voor Bits&Chips ruim een uur in zijn overvolle agenda had vrijgemaakt om het nodige recht te zetten. Op het laatste moment wordt hij echter weggeroepen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content