Kort nieuws

Imec en Holst komen met evaluatiekit voor ecg-chipje

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Imec en Holst brengen een evaluatiekit uit voor hun analoge ecg-front-end, dat bedoeld is voor permanente draagbare hartmonitoringsystemen. Apparatenmakers kunnen met de kit uitproberen of de technologie geschikt is voor hun device. De evaluatiekit bevat alle benodigde hardware en software. Naast de ecg-front-end is er een evaluatiebordje om de prestaties van de chip te meten.

Ecg-systemen zijn nu vooral bedoeld voor een korte meting in een medische instelling. Het IC waar Imec en Holst al een tijdje aan werken, beschikt echter over een aantal features die de meting mobiel en permanent moeten maken. De chip is bijvoorbeeld bijzonder energiezuinig: het verbruik ligt op 20 microwatt per kanaal bij een spanning van 1,2 µV, waarbij er drie kanalen beschikbaar zijn. Daarnaast meet het IC de weerstand tussen de huid en de elektrode continu, zodat de kwaliteit van de verbinding meegenomen kan worden in de meting.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content