Kort nieuws

Imec en Arm tonen zeer zuinige bluetooth-radio

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Imec en Arm tonden op het Bluetooth Asia-event in Shenzen een extreem energiezuinige bluetooth-zendontvanger voor iot-toepassingen. De radio combineert een front-end van Imec die al met 0,8 volt toe kan, met een baseband-ontwerp van Arm voor Bluetooth Low Energy. De twee partners denken dat de technologie geschikt is voor wegwerpsensoren, wearables en implanteerbare devices.

Het Imec-front-end dankt zijn energiezuinigheid onder meer aan een ontvanger die de rf-input direct vertaalt in gedemoduleerde digitale data door de fase van het signaal te volgen. Geïmplementeerd in 40 nm-cmos levert dit een drie keer zo klein ontwerp op als eerdere architecturen. Bovendien kan het ic dankzij een zuinige detector aan boord inspelen op veranderingen in de antenne-impedantie, die bij iot-devices sterk beïnvloed kan worden door de omgeving.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content