Kort nieuws

Imec bouwt brug tussen cmos en kwantumtech

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Imec intensiveert zijn r&d-activiteiten in kwantumtechnologie en nodigt industrie en kennisinstellingen uit om mee te doen. Het Leuvense onderzoeksinstituut heeft een onderzoeksprogramma geformuleerd om kwantumtechnologie te ontwikkelen die voortbouwt op bestaande siliciumtechnologie. Dit platform heeft volgens Imec de beste papieren om qubits te manipuleren.

‘De komende decennia spoelt er een golf van kwantumtechnologie over ons in rekenwerk, communicatie, simulatie en sensoren. Om dit te realiseren heeft de industrie hulp nodig om de nieuwe technologieën te omarmen en in producten en diensten om te zetten’, aldus Imec-cto Jo De Boeck.

Imec kondigde zijn initiatief aan op de Quantum Europe-conferentie, deze week in Amsterdam. Daar werd het Quantum Manifest gepresenteerd, een aanzet tot een pan-Europees kwantumonderzoeksprogramma. Minister Kamp van Economische Zaken en eurocommissaris Oettinger voor Digitale Economie en Wetenschap riepen de Europese Unie op daarvoor een miljard euro vrij te spelen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content