Technieuws

Ierse uitgever proeft aan Iliad voor schoolboeken

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Ierse uitgever Gill & Macmillan is een pilotproject gestart met de Iliad-e-boeklezer op een middelbare school. Achttien eerstejaars leerlingen aan het Caritas College in Ballyfermot krijgen hun volledige boekenpakket op het apparaat van Philips-spin-off Irex. De uitgever claimt dat het apparaat van 400 gram een boekentas van zes kilo vervangt. Met de Iliad kunnen de leerlingen bovendien aantekeningen maken.

Het project is vooral bedoeld om ervaring op te doen. ’Hoewel we denken dat de wijdverspreide adoptie van e-boeklezers nog wel even kan duren, kunnen we met dit project bepalen hoe het in het klaslokaal werkt‘, licht Peter Thew, directeur sales en marketing bij Gill & Macmillan, het project toe.

In Ierland speelt nog wel een uniek probleem. Over boeken hoeft geen btw betaald te worden van 21 procent, maar volgens de wet vallen elektronische media niet onder de definitie van boek.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content