IDT optimaliseert repeaters voor 6G Sas/Sata


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

IDT kondigt een aantal nieuwe leden aan in zijn productfamilie voor signaalintegriteit. Het betreft een nieuwe reeks repeaterbouwstenen die ondersteuning bieden voor Sas/Sata 6G, PCI Express Gen2, Serial RapidIO 2.1 en USB 3.0. Dat maakt de 89HP0XD X-serie hergeneratoren geschikt voor applicaties op het gebied van automatisering, opslag en communicatie. Eerder lanceerde IDT al een reeks LinkXtend-repeaters bedoeld voor het Displayport-protocol.

De componenten combineren hoge analoge prestaties met een laag stroomverbruik, stelt IDT. Bovendien beschikken ze over een scala voorzieningen op systeemniveau die zijn toegesneden op de eisen die applicatiespecifieke protocollen stellen. Op deze manier spelen ze in op de problemen met signaalintegriteit die zich in de huidige generatie ontwerpen kunnen voordoen.

De 89HP0XD X-repeaters conditioneren het signaal wanneer bij snelle I/O lange printsporen, grote moederkaarten of lange kabels moeten worden overbrugd. Hierdoor zorgen ze voor de goede signaalintegriteit en verruimen ze de toleranties bij het printplaatontwerp. De bouwstenen zijn uitgerust met geavanceerde filters aan de ontvangstzijde en amplitudenormalisatie in de zender. Daarnaast beschikken ze over diagnosefuncties die de ontwikkeling vereenvoudigen en zo de realisatie van een marktrijpe applicatie bespoedigen. Hiertoe behoren onder meer een loss of signal-voorziening voor het detecteren van signaaluitval, een per kanaal individueel instelbare terugkoppellus en een 2:1-multiplexer/demultiplexer.