ICT ziet ‘bijzonder onzekere’ markt


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 2 minutes

De markt voor investeringen in IT-dienstverlening en -oplossingen blijft bijzonder onzeker. Dat meldt ICT Automatisering bij de bekendmaking van zijn derdekwartaalcijfers. In Nederland signaleert het bedrijf een toenemende terughoudendheid, met name in de industriële automatisering. Daarnaast zet het tariefherstel door de verslechterende economische omstandigheden niet door. De automotivesector laat wel een positieve ontwikkeling zien, gedreven door een toenemende vraag uit het Verre Oosten. De behoefte aan IT-professionals in dit marktsegment steeg het afgelopen kwartaal, meldt ICT.

In het derde kwartaal heeft de dienstverlener een omzet geboekt van 18,4 miljoen euro. Dat is ruim elf procent minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. De Nederlandse activiteiten zagen de inkomsten met zes procent dalen naar 14,8 miljoen. Het bedrijf verklaart deze afname doordat het in de K3-cijfers van 2010 een aantal vasteprijsprojecten heeft meegenomen. De Duitse omzet kelderde met ruim 28 procent naar 3,6 miljoen euro, volgens ICT door een sterke krimp van het aantal personeelsleden in de tweede helft van vorig jaar. Ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2011 zijn de inkomsten en de omvang van het personeelsbestand in Duitsland stabiel.

Het bedrijfsresultaat over K3 kwam uit op 0,8 miljoen euro, tegen 1,9 en 3,9 miljoen voor en na een eenmalige pensioenbate twaalf maanden geleden. Ook dit verschil hangt samen met het genoemde afsluiten van vasteprijsprojecten vorig jaar. Door het vertrek van medewerkers in Duitsland is bovendien een van de projecten daar onder druk komen te staan, waarvoor ICT het afgelopen kwartaal een voorziening heeft getroffen. De Duitse activiteiten hebben ook in K3 geen bijdrage geleverd aan de winst.