Kort nieuws

ICT zet eerste stap in Noord-Europa

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Group heeft het Zweedse Additude overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Met dit consultancybedrijf uit Malmö zet de Barendrechtse dienstverlener zijn eerste stap in Noord-Europa. In ICT’s strategie van internationale expansie is die regio een belangrijk speerpunt.

Additude biedt engineeringconsultancydiensten. Daarmee ondersteunt het klanten bij hun productontwikkeling, innovatieprocessen en groeistrategie. Het in 2009 opgerichte bedrijf levert ook complete iot-oplossingen, van ontwerp tot hardware en (embedded) software. De meer dan 160 professionals realiseren een jaarlijkse omzet van ongeveer zestien miljoen euro.

Voor ICT is de acquisitie een mooie springplank om zijn Orangenxt-softwareportfolio aan te bieden in Scandinavië, te beginnen bij het Zweedse netwerk van Additude. ‘In lijn met onze strategische koers om onze business internationaal uit te breiden, zien we in Additude een bruggenhoofd naar de Noord-Europese markt’, verklaart ICT-ceo Jos Blejie. ‘Onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar, een belangrijke voorwaarde voor samenwerking.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content