Kort nieuws

ICT volledig eigenaar Intraffic, koopt Movares uit

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Group heeft een intentieverklaring getekend om het 50-procentsbelang van Movares in Intraffic over te nemen. Daarmee krijgt het Barendrechtse bedrijf de specialist in verkeerstechnologie volledig in handen en versterkt het zijn positie in slimme steden. De overname moet eind maart in kannen en kruiken zijn. Behalve dat ICT betaalt in cash hebben de partijen geen financiële details prijsgegeven.

Intraffic ontwikkelt toepassingen voor verkeersleiding, infrastructuurmonitoring en reisinformatie. Het Nieuwegeinse bedrijf is in 2003 ontstaan als joint venture van dienstverlener ICT en ingenieursbureau Movares. Inmiddels heeft het honderdvijftig mensen op de loonlijst en boekt het een jaaromzet van ongeveer negentien miljoen euro.

‘Met Intraffic in volledig eigendom kunnen we onze innovatie en productontwikkeling op het gebied van railinfra en mobiliteit een boost geven’, zegt ICT-directeur Jos Blejie. Volgens ceo Sander Eijgenraam van Movares is de rol van die twee domeinen sinds 2003 zodanig veranderd dat de joint venture minder strategisch is geworden voor zijn bedrijf. ‘Na afronding van de deal zullen we ons gezamenlijke werk voor Prorail echter gewoon voortzetten.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content