Kort nieuws

ICT verwacht herstel resultaten in tweede helft 2007

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering verwacht voor het eerste zes maanden van dit jaar een 5 procent hogere omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst zal juist met 25 procent dalen naar 3 miljoen euro. Dit maakte de dienstverlener bekend tijdens zijn aandeelhoudersvergadering. Voor geheel 2007 herhaalt ICT de verwachting van een omzettoename ten opzichte van 2006. De nettowinst zal wel boven de 7,2 miljoen euro van 2005 liggen, denkt het bedrijf.

Het eerste kwartaal van 2007 was niet al te best voor ICT. Het faillissement van BenQ Mobile en de reorganisaties in de tweede helft van 2006 bij een aantal belangrijke automotive-klanten lagen daar grotendeels aan ten grondslag. Daarnaast laten de ontwikkelingen bij ICT Embedded geografisch gezien binnen Nederland een gemengd beeld zien. Zo blijkt het uitbreiden van de klantenbasis in Groningen en Deventer lastiger dan gedacht.

ICT Embedded wil dit jaar meer prioriteit geven aan de uitbouw van de Duitse inspanningen. Voor ICT Solutions blijft het zwaartepunt van de activiteiten in Nederland. Afgelopen maart tekende ICT een intentieovereenkomst voor de overname van een 60-procentsaandeel in het Duitse Lineas Automotive.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content