Kort nieuws

ICT verbindt elektrische voertuigen met stadsinfrastructuur

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering gaat een telematicaoplossing bouwen voor de elektrische stadsvoertuigen van het Haagse GConcepts. Het te ontwikkelen platform moet de verbindende schakel vormen tussen de vervoermiddelen en de stedelijke infrastructuur en on-board features toevoegen als optimale routing, omgevingsinformatie en entertainment. Andersom biedt het de mogelijkheid om de wagens op afstand te volgen.

GConcepts levert milieuvriendelijke lichtgewicht elektrische voertuigen die volledig zijn afgestemd op de behoeften binnen een stad. Hiermee wil het Haagse bedrijf transportmiddelen aanbieden voor een aantrekkelijk tarief zonder de luchtkwaliteit aan te tasten. In enkele Nederlandse steden heeft het al voertuigen rijden voor personenvervoer over korte afstanden (Amsterdam en Den Haag) en voor de bezorging van maaltijden en pakketten (Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag en ‘s-Hertogenbosch).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content