Nieuws

ICT-topman noemt embedded-activiteiten ‘zorgenkind’

Karlijn Raats
Leestijd: 4 minuten

De omzet van ICT Embedded is in het eerste halfjaar van dit jaar met 7,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsonderdeel haalde 19 miljoen euro binnen, waar eind juni 2006 de teller nog op 20,6 miljoen euro stond. Tevens werd bekend dat Marco van Lochem Pascal van den Bosch is opgevolgd als directeur. Hij moet ICT Embedded weer vlot trekken.

ICT Embedded loopt moeizaam. De omzet per medewerker daalde van 46.316 euro in de eerste helft van 2006 naar 44.858 euro in de eerste helft van 2007 door de lagere bezettingsgraad bij de embedded-afdeling. Veel personeel zit op de reservebank als gevolg van het faillissement van BenQ Mobile in september 2006 en de reorganisaties bij een aantal belangrijke automotive-klanten in de tweede helft van 2006.

Ook de ontginning van de embedded-markt in Noordoost-Nederland loopt niet goed. Bram Schot, directeur van ICT Automatisering verklaart: ’ICT Embedded is ons zorgenkindje en hiermee lopen we twee miljoen euro aan omzet mis dit jaar. Er is in Nederland niet echt een groeimarkt voor onze embedded-activiteiten.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content