ICT neemt Strypes in Bulgarije over

Reading time: 1 minute

Author:

ICT Automatisering heeft een overeenkomst getekend om alle aandelen over te nemen van embedded-softwarespecialist Strypes Bulgaria. De Barendrechtse dienstverlener betaalt 4,3 miljoen euro vooraf plus een bedrag op basis van de resultaten in 2015. Via de overname verwerft ICT ook een minderheidsaandeel in Strypes Nederland.

Het Bulgaarse Strypes heeft vooral Nederlandse klanten, die er hun embedded-softwareontwikkeling nearshoren. De vijftig specialisten van het bedrijf voeren de projecten uit volgens Agile- en Kanban-werkwijzen. Naar verwachting behalen zij dit jaar een winstgevende omzet van 4,0 miljoen euro. Het Nederlandse Strypes levert met dertig mensen technische consultancy op het gebied van verkeer, vervoer en infra.

‘Met deze acquisitie reageren we op het tekort aan hoogopgeleide technici in Nederland en de groeiende vraag van klanten naar outsourcing volgens moderne ontwikkelmethodologieën’, aldus ICT-ceo Jos Blejie. ‘Strypes Bulgaria biedt nearshoringoplossingen voor de maakindustrie. Daarmee vormt het een aanvulling op onze vestiging in Polen, die enkel focust op de automotivesector.’