Kort nieuws

ICT leeft op en werkt aan strategische heroriëntatie

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

ICT Automatisering zit weer in de lift, al liep CEO Bram Schot tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers niet over van enthousiasme. ’Na het moeizame jaar 2009 gaat het nu wat beter‘, zei de topman, die er niet meer van kon maken. ICT‘s omzet over het eerste halfjaar steeg met 14,4 procent tot 45,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat vervijfvoudigde naar 2,5 miljoen euro. In het afgelopen halfjaar zette ICT in Duitsland, waar het actief is onder de naam ICT Software Engineering, 13 miljoen euro om. In Nederland, waar het opereert onder de naam Humiq, kwamen de inkomsten uit op 32 miljoen euro.

ICT zit op dit moment in een strategische herbezinning. Schot ziet nog volop groeimogelijkheden in Duitsland. Daar is zijn streven om de afhankelijkheid van de automotivesector te verminderen. Bij onze oosterburen zet de dienstverlener meer dan de helft om in deze tak van sport. Schot wil dit onder de 50 procent brengen door middel van groei in andere marktsegmenten. In Nederland wil hij duidelijker keuzes gaan maken tussen welke markten ICT wel en niet gaat bedienen. Hij steekt daarbij niet onder stoelen of banken dat de tarieven op de embedded-markt weinig uitnodigend zijn.

In de eerste helft van vorig jaar boekte ICT nog een nettoverlies van 2,9 miljoen euro, inclusief een voorziening van 4,5 miljoen euro. Dat de nettowinst nu met 2,8 miljoen euro hoger is dan het bedrijfsresultaat, komt door de boekwinst van 980 duizend euro die het behaalde op het oorspronkelijke belang van 25 procent in Improve Quality Services. Het afgelopen half jaar breidde ICT zijn aandeel in de testspecialist uit naar 75 procent en de boekhoudregels schrijven dan een herwaardering voor van het al in bezit zijnde percentage. ’Improve is het beter gaan doen en dat levert een boekwinst op van 980 duizend euro. Daarom is ons bedrijfsresultaat nu een betere maat voor onze prestaties‘, stelt Schot. Analisten tonen zich positief over de ontwikkelingen bij ICT. Op de beurs steeg de beurskoers van de dienstverlener gisteren met 3 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content