Kort nieuws

ICT koopt specialist in verloskundige software

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ICT is van plan om BMA (Bureau Medische Automatisering) uit Houten over te nemen, een softwarebedrijf gespecialiseerd in verloskundige toepassingen. Per januari neemt ICT een belang van 51 procent in het bedrijf, de rest van de aandelen wordt in de komende drie jaar aangekocht. Volgens ICT past de overname in zijn strategie om te groeien binnen de gezondheidszorg. ‘Deze acquisitie verbetert onze positie op het gebied van smart health nog verder. Bovendien past dit volledig bij ICT’s strategische doel om een leverancier van totaaloplossingen te worden’, zegt ICT-CEO Jos Blejie.

BMA ontwikkelt software voor elektronische dossiers, waarbij het zich richt op de werk- en beslisprocessen op kraamafdelingen. Ook is het actief in (thuis)monitoring van ongeboren kinderen. Het is daarnaast distributeur van medische hardware voor dit doelgebied. Het bedrijf telt rond de veertig medewerkers en draaide de afgelopen jaren steeds een omzet boven de vijf miljoen euro. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content