Kort nieuws

ICT komt redelijk door moeilijk jaar

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

ICT zag zijn omzet in 2006 met 16,7 procent stijgen tot 80,7 miljoen euro. Deze groei is bijna volledig toe te schrijven aan de acquisities van onder meer Procos, Rialtosoft en XCC, en de deelname in Improve. De omzet van ICT Embedded groeide slechts met 5,7 procent naar 38 miljoen euro. De totale nettowinst viel met 6,2 miljoen euro een miljoen lager uit dan vorig jaar. ’2006 was voor ICT een moeilijk jaar‘, licht ICT-topman Bram Schot toe. ’Na een voortvarende start en bevredigende resultaten over het eerste halfjaar, kreeg ICT Embedded in de tweede helft een aantal onverwachte tegenslagen in de branches Communications & Multimedia en Traffic & Automotive te verwerken.‘ Zo had ICT een grote strop aan de ondergang van BenQ Mobile en leed het schade van reorganisaties bij zijn afnemers in de automotive-industrie. Schot: ’Deze tegenslagen hebben duidelijk hun wissel getrokken op het resultaat en deden de positieve ontwikkelingen binnen de andere branches helaas teniet. Voor 2007 verwachten we een toename van de omzet en de nettowinst.‘

Voor het eerst sinds 2001 nam het gemiddeld aantal medewerkers toe van 728 FTE‘s eind 2005 naar 820 eind 2006. Door de dynamiek op de arbeidsmarkt was het personeelsverloop over 2006 wel duidelijk hoger dan in 2005. In 2006 bedroeg dat 14,3 procent tegen 9,9 procent een jaar eerder. Het marktgemiddelde ligt op 17 procent.

ICT wil een leidende speler zijn in zijn doelmarkten. Naast autonome groei, kijkt ICT daarom gericht naar acquisities om kritische massa te verwerven. ICT Solutions blijft zich, net als in voorgaande jaren, richten op Nederland. Voor de branche Manufacturing is de regionale aanwezigheid door de overname van Procos Engineers & Consultants aanzienlijk verbeterd, aldus ICT. Voor de divisie Embedded zal uitbreiding in Duitsland hoge prioriteit krijgen. Tegen 2010 wil ICT daar ongeveer 300 medewerkers hebben.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content