Kort nieuws

ICT in Duitsland binnen paar jaar groter dan in Nederland

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

ICT Automatisering verwacht in 2010 met vijfhonderd medewerkers actief te zijn in Duitsland. Tot nu toe was het streven om over twee jaar driehonderd softwareprofessionals bij onze oosterburen werkzaam te hebben. Directeur Bram Schot maakte deze ambitie vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers over 2007.

ICT streeft naar een omzet van 150 miljoen euro in 2011. Deze omzet verwacht het bedrijf voor 60 procent in Nederland te halen en voor 40 procent in Duitsland. ’De verwachting is dat de omvang van de Duitse activiteiten die van de Nederlandse activiteiten op termijn zullen overstijgen‘, aldus de dienstverlener in een persbericht.

De omzet van ICT Automatisering bedroeg in 2007 88,3 miljoen euro, een stijging met 9,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst daalde met 2,1 procent tot 6,1 miljoen euro. De ontwikkelingen binnen ICT Embedded drukten een stempel op de resultaten. De divisie werd geconfronteerd met een terugloop van de markt, met name in Noord- en Oost-Nederland. In Groningen deed ICT voorheen veel projecten, maar die markt is opgedroogd. ICT zette zijn Groningse specialisten daarop in bij ICT Procos, dat diensten verleent in de procesautomatisering.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content