ICT in Duitsland binnen paar jaar groter dan in Nederland

Reading time: 2 minutes

Author:

ICT Automatisering verwacht in 2010 met vijfhonderd medewerkers actief te zijn in Duitsland. Tot nu toe was het streven om over twee jaar driehonderd softwareprofessionals bij onze oosterburen werkzaam te hebben. Directeur Bram Schot maakte deze ambitie vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers over 2007.

ICT streeft naar een omzet van 150 miljoen euro in 2011. Deze omzet verwacht het bedrijf voor 60 procent in Nederland te halen en voor 40 procent in Duitsland. ’De verwachting is dat de omvang van de Duitse activiteiten die van de Nederlandse activiteiten op termijn zullen overstijgen‘, aldus de dienstverlener in een persbericht.

De omzet van ICT Automatisering bedroeg in 2007 88,3 miljoen euro, een stijging met 9,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst daalde met 2,1 procent tot 6,1 miljoen euro. De ontwikkelingen binnen ICT Embedded drukten een stempel op de resultaten. De divisie werd geconfronteerd met een terugloop van de markt, met name in Noord- en Oost-Nederland. In Groningen deed ICT voorheen veel projecten, maar die markt is opgedroogd. ICT zette zijn Groningse specialisten daarop in bij ICT Procos, dat diensten verleent in de procesautomatisering.

De omzet bij ICT Embedded daalde met 6,5 procent naar 30,8 miljoen euro. Deze daling werd veroorzaakt door een lagere bezettingsgraad. In de eerste maanden van 2007 verbeterde de bezetting, maar halverwege het jaar werd duidelijk dat het herstel niet robuust was. De omzet van ICT Solutions nam toe met ruim 10 procent tot 46,4 miljoen euro.

De omzet van ICT Duitsland nam met ruim 82 procent toe naar 9,2 miljoen euro. Dat was voor driekwart te danken aan de acquisitie van Lineas, een softwaredienstverlener in de automotive industrie.