Kort nieuws

ICT in de lift

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 18,9 miljoen euro. Dat is een kleine twee procent meer dan in dezelfde periode van 2013. Het bedrijfsresultaat exclusief bijzondere lasten steeg met driehonderdduizend euro naar 1,1 miljoen. De afgeketste overname van Brandfort kostte ICT echter ook drie ton, waardoor de cijfers onder de streep jaar op jaar onveranderd zijn.

De verticals Machine & Systems en Logistics hebben de trend uit de tweede helft van 2013 voortgezet en het eerste kwartaal goede resultaten neergezet, meldt ICT zonder exacte cijfers te noemen. Industrial Automation boekte een positieve maar tegenvallende score door een lager dan verwachte vraag en gemiddeld lagere uurtarieven. Automotive deed het in Nederland beter dan waarop ICT had gerekend. Als geheel dook de vertical echter de min in doordat de business in Duitsland teleurstelde. Daar implementeert de dienstverlener nu een nieuw actieplan. Ook Intraffic presteerde minder dan verwacht als gevolg van uitgestelde orders. Trainingstak Improve deed het juist iets beter doordat de markt in Nederland aantrekt.

Voor 2014 gaat ICT ervan uit dat de verbetering aanhoudt. De focus op verticals en de getroffen maatregelen beginnen hun vruchten af te werpen, aldus het bedrijf. De economische omstandigheden zijn iets beter, maar nog steeds volatiel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content