Interview

ICT halverwege doel driehonderd specialisten in Duitsland

René Raaijmakers
Leestijd: 15 minuten

ICT Automatisering brengt dit jaar zijn Duitse dochters onder één paraplu. De dochter XCC Software opereert sinds 1 januari onder de holding ICT Software Engineering. Ook Lineas Automotive en Zip gaan op den duur onder deze naam opereren. De vorming van een volwassen Duitse holding en werkmaatschappijen is een mijlpaal voor Nederlands grootste dienstverlener in technische en embedded-automatiseringsdiensten.

ICT zette al in 2003 zijn zinnen op uitbreiding naar Duitsland. De beweging werd aangemoedigd door de malaise in de chip- en telecommarkt en de slechte vooruitzichten in de Nederlandse technische automatisering. Aanvankelijk ging het Duitslandspel met vallen en opstaan. Maar sinds enkele jaren raakt de nieuwe koers in een stroomversnelling. Met het beklinken van de overname van Zip, afgelopen februari, zit ICT nu op de helft van zijn doelstelling om in 2010 driehonderd Duitse werknemers in dienst te hebben.

ICT‘s directeursduo Bram Schot en Hans Oberg praten Bits&Chips bij over hun ervaringen en plannen in Duitsland. Maar ook de turbulente ontwikkelingen in Nederland staan op de agenda. Niet voor niets. ICT werd de afgelopen jaren geplaagd door forse tegenslagen. De projectvestiging Groningen kwam in zwaar weer, maar de oplossing kwam met uitbreidingen in de industriële automatisering door ICT Procos, voortgekomen uit de overname van Procos Engineers en Consultants, nu onderdeel van ICT Solutions.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content