ICT groeit verder


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

In de eerste helft van 2018 heeft ICT Group een omzet geboekt van 60,9 miljoen euro. Dat is een stijging van twintig procent jaar op jaar. Organisch, zonder de aanwinsten High Tech Solutions, Nedmobiel en drie maanden Intraffic, namen de inkomsten toe met vijf procent. De nettowinst kwam uit op 5,7 miljoen, tegen 2,6 miljoen euro in dezelfde periode van 2017. Door de overnames staan er inmiddels 1199 namen op de loonlijst.

ICT Nederland zag de omzet met dertien procent toenemen tot 44,4 miljoen euro. Deze stijging is toe te schrijven aan de goede marktomstandigheden en stevige recruitmentinspanningen die hebben geleid tot meer fte’s en een hogere productiviteit. De organische groei bedroeg negen procent. Bij Strypes in Bulgarije groeiden de inkomsten in de eerste zes maanden met vijf procent naar 4,8 miljoen euro. Intraffic droeg vanaf zijn consolidatie per 1 april 4,4 miljoen bij.

De overige activiteiten brachten 9,1 miljoen in het laatje, een stijging van 22 procent jaar op jaar. De inkomsten van Improve waren stabiel. Raster ondervond nog steeds last van de moeilijkere marktomstandigheden in de olie- en gassector. BMA deed het minder dan vorig jaar, vooral door een vertraagde levering van zijn hartmonitoren voor foetussen. Nedmobiel presteerde in lijn met de verwachtingen.