Kort nieuws

ICT en Bom investeren in laadpuntspecialist

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij investeren een niet nader genoemd bedrag in Greenflux. Deze dienstverlener voor elektrisch vervoer levert en installeert laadstations voor thuis of op bedrijventerreinen. Samen met de ANWB werkt het Amsterdamse bedrijf aan een landelijk netwerk van oplaadservices bij grote hotels en restaurants langs Nederlandse snelwegen. Met de investering wil het versneld meer innovatieve laaddiensten lanceren en zijn internationale marktpositie versterken.

ICT en Greenflux waren al partners. De afgelopen jaren hebben de twee samen een cloudgebaseerd platform ontwikkeld waarmee laadnetwerken zijn op te zetten en te beheren. Het kan ook gestuurd opladen, waarmee auto’s mobiele batterijen worden die energiepieken en -dalen kunnen opvangen. Volgens Greenflux is het platform bij uitstek geschikt voor grotere laadomgevingen, zoals kantoren en parkeergarages. Behalve in Nederland wordt het al gebruikt in verschillende andere Europese landen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content